Sheila tündérkéi :-))

Kislányaim, az iskolás Melissa és Maya baba mindennapjai.

Friss topikok

Maya baba 15 hónapos!!!

2009.03.28. 21:59 - Sheila67

Mayácskánk tegnap betöltötte a 15. hónapot:-))Ma felköszöntöttük névnapja alkalmából, kapott egy új állatos mesekönyvet, és egy fa formaberakós táblát, (szintén állatos) kutyus is van benne, ez nagyon fontos, mert kutyaimádó a hölgy:-)))

annyira, hogy legnagyobb döbbenetemre a legjobb barátok lettek Lilyvel, az apró yorkival...pedig korábban nagyon aggódtam, mert úgy tűnt, hogy Lily nem kedveli a bizonytalan mozdulatokat produkáló, csúszó mászó babát, félő volt, hogy gond lesz...

nagy aggodalmunkban elajándékoztuk Lilyt október végén, de annyira hiányzott, és mi is Neki, hogy négy nap múlva visszahoztam.

Gondoltam, inkább Maya babát tanítom meg arra, hogyan kell "okosan" nyúlni a kutyushoz, ez olyan jól sikerült, hogy ma már imádják egymást, láttam, hogy Lily puszit ad Mayának, és gyakran hozzábújik egy kis simizésre...okos kutya, tudja, ki ér rá legjobban a családból vele foglalkozni:-)))

Maya kutyaimádata miatt vadászom a kutyusos ruhákat a Vaterán és Tesz-Vesz-en, már rengeteg kutyás holmija van: nadrágok, pólók, pulcsik, szoknya, kardigánok stb...annyira boldog ezekben a ruhákban, hogy nem tudok ellenállni az újabb daraboknak:-))

kedvenc plüss állata természetesen kutya, egy nagyon édes, Ikeás jószág, Anyukám vette Neki, mikor Bp-n voltunk, megnézni a Diana-The Celebration kiállítást, ami életre szóló élmény volt, ha tehetitek, ne hagyjátok ki...

A másik kedvenc a Karácsonyra kapott Fisher-Price beszélő/éneklő kutyus, ugyanilyen van a drága kicsi Larának is...

Első szülinapja előtt kezdett járni Mayácska, most már stabilan közlekedik...kezd beszélni is, egyre többet, most már a rövidebb szavakat ki tudja mondani: pl. alma, a többinél az első szótagot használja: pl: ka-kanál, te-telefon, Me-Melissa, Pa-Patrik, pá-párna(nélkülözhetetlen alvási kellék), Bó-Bóbita a kedvenc altatódal, Mó-mókuska a másik dalocska, az imádott kutyus: vau-va, én még mindig "Emme", de csak ha szomorú, mérges, vagy megijed:-) a legaranyosabb szava: "buji" (odabújást jelent) krízishelyzetben (orvosi vizsgálat, orrszívás, megszeppenés) végtelenített változatban: "buji-buji, bujiii"

ilyen a mi kis Drágánk, a teljesség igénye nélkül...ezen a héten náthás volt, nyűgös, és tegnapig naponta hőemelkedése volt, ezért ezen a héten nemcsak  a zeneterápiáról maradtunk le, hanem a zenebölcsiről is, pedig imádja mindkettőt. Nagyon jó ízlése van a csajnak, rajong a klasszikus zenéért (kedvence: Mozart: Kis éji zene)

jaa, és PASIZIK:-))): a szemben lakó kisfiú (Ábel) nevét hihetetlen tisztán és áhítattal ejti ki, és folyton ki akar menni az utcára, mikor Ők kint vannak:-)) Maya és Ábel között a korkülönbség mindössze 21 nap Maya javára.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://melissaesmaya.blog.hu/api/trackback/id/tr931032068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása